Warm verhaal: een hele metamorfose van onze woonkamer

09-10-2018
Nieuws

Richard & Maggy uit Lille waren uitgekeken op hun oude schouw die erg zwaar en donker oogde. In de plaats van de vroegere houthaard kwam er een   gebruiksvriendelijke gashaard en de stenen muur ruimde plaats voor een veel frissere bezetting. Een hele metamorfose …

Lees meer

Warm verhaal: Dag in, dag uit omringd door haarden

04-09-2018
Nieuws

Al meer dan 10 jaar is Yves een van de commerciële krachten van De Backer Haarden. Dag in, dag uit wordt hij er omringd door warme gezelligheid en die weet hij telkens met de glimlach aan te prijzen. Hij en zijn vrouw Martine hadden in hun vorige woning een houthaard maar kozen in hun nieuwbouwappartement voor het comfort van een gashaard.

Lees meer

‘Tollenberg’, een uniek belevingsconcept

27-08-2018
Nieuws

Interior, design en lifestyle zijn de sleutelwoorden van het gloednieuwe concept dat begin september de deuren opent aan de Turnhoutsebaan in Schilde. In huis Tollenberg, een 18de eeuwse notaris- en dokterswoning slaan 8 partners de handen in elkaar. Je kan je er onder andere laten inspireren door de gezellige, stijlvolle interieurs of een hapje eten in restaurant ‘Casello’.

Lees meer

Team De Backer wint voor de 3de keer op rij de bedrijvenkoers

08-08-2018
Nieuws

Al voor het derde jaar op rij was Team De Backer oppermachtig in de Bedrijvenkoers van het Natourcriterium in Putte. Met een schitterende 1ste, 2de en 6de plaats werd team De Backer de winnaar van de avond.

Lees meer

Warm verhaal: pronkstuk van onze woning

07-08-2018
Nieuws

In een strakke nieuwbouwwoning in Nijlen, te midden van dennen en eiken, plaatsten we voor Louis en Ingrid een van de technische paradepaardjes van de laatste jaren. Het resultaat is een houthaard met een robuust binnenwerk van gietijzer en een buitenkant van stalen maatwerk die ter plaatse gelast werd.

Lees meer

Warm verhaal: Van afbraak tot afwerking, alles verliep zonder zorgen

04-07-2018
Nieuws

Na de renovatie van de keuken en de gang was het verschil met de woonkamer toch wat te groot geworden, vonden Leo en An uit Vorselaar. Ook daar mocht het allemaal wat lichter en moderner en daar hoorde een mooie gashaard bij om heerlijk bij te relaxen.

Lees meer

Warm verhaal: Het vlammenspel in een haard is pure kunst

07-06-2018
Nieuws

Zowel in de winter als in de tussenseizoenen maken Manu en Katrien uit Wilrijk het extra gezellig bij hen thuis met hun kampvuurhaard. Ze houden van mooie dingen en combineren dat in hun tijdloze woning tot een sfeervol geheel.

Lees meer

Warm verhaal: Onze haard is de beste investering van onze renovatie

15-05-2018
Nieuws

Bij Herman en Lies uit Hallaar was het simpel, bij hen kwam er een houthaard of geen haard. Hun keuze viel op een roomdivider die ze een plek gaven tussen de keuken en de living. Deze unieke positie maakt van de haard dé eyecatcher van hun woning.

Lees meer

Oog voor detail, ook bij de buitenafwerking

23-04-2018
Nieuws

Niet alleen aan uw woonkamer dragen wij een hoge afwerkingsgraad hoog in het vaandel, ook aan de buitenzijde hechten wij uitzonderlijk veel belang. Niemand heeft immers graag een blinkende 'frituurpijp' uit hun dak of bovenop hun schoorsteen.

Lees meer

Warm verhaal: Hoe meer haarden, hoe meer vreugde

07-04-2018
Nieuws

Elke dag gaat Tom, onze bezetter, op pad om de geplaatste haarden netjes af te werken. Tijdens zijn job die hij met veel passie uitoefent, heeft hij dus al heel wat haardprojecten gezien waaruit hij heel wat inspiratie putte voor een haard bij hem thuis. Vandaag de dag geniet hij ook in zijn eigen woning van rustgevende momenten, samen met zijn gezin voor de haard.

Lees meer

Warm verhaal: Warmte creëren met een druk op de knop

02-03-2018
Nieuws

Met een druk op de knop creëren Yves en Els een warme sfeer in hun (t)huis. Ze kozen voor het comfort van een gashaard met alle troeven van een houtvuur en lieten daarom het NSG-systeem integreren dat zorgt levensechte vonkjes alsook ontspiegeld glas om optimaal van het vuur te genieten.

Lees meer

Kies voor een schone houtverbranding

21-02-2018
Nieuws

Hout is de oorsprong, de brandstof met de langste geschiedenis en werd door de Europese Unie zelfs erkend als hernieuwbare energiebron. In vele Europese landen wordt houtverbranding zelfs gepromoot om de klimaatdoelstellingen te halen. Wist u immers dat de uitstoot van fijnstof met maar liefst 90% zou verminderen als alle oude toestellen vervangen zouden worden door performante, moderne toestellen?

Lees meer

Roomdivider met levensechte vonkjes

10-01-2018
Nieuws

Een doorkijkhaard die de ruimte in twee deelt en levensechte vonkjes die het vuurbeeld nog authentieker maken.

Lees meer

De toekomst van de (open) haard

10-01-2018
Nieuws

Kunnen we de huidige gas- en houthaarden morgen nog gebruiken? Tegelijkertijd met de bestendiging van gas- en houthaarden is er ook een evolutie merkbaar naar alternatieve oplossingen.

Lees meer

Warm verhaal: Dé blikvanger van onze woning

10-01-2018
Nieuws

Dé blikvanger van hun woning … dat vinden Jonas & Lien uit Hulshout van hun doorkijkhaard. En terecht want ze hebben er goed over nagedacht en daar kwam heel wat pas- en meetwerk bij kijken. Het resultaat, een stijlvolle scheiding tussen de zithoek en de eetkamer.

Lees meer

Opening Pop-up Villa op 23 & 24 september

28-08-2017
Nieuws

In afwachting van de gloednieuwe showroom in Heist-op-den-Berg opent De Backer Haarden op zaterdag 23 en zondag 24 september een heuse Pop-up Villa naast de huidige showroom.

Lees meer

Team De Backer wint bedrijvenkoers

01-08-2017
Nieuws

Al voor het tweede jaar op rij wint Team De Backer de bedrijvenkoers op het na-tourcriterium in Putte.

Lees meer

The Buzz, sfeermaker op het terras

11-05-2017
Nieuws Trends

Buiten genieten van de gezellige sfeer van een haard? Het kan met The BUZZ, de buitenhaard van Faber.

Lees meer

Renovatieproject bij Frans en Marleen uit Lille

12-01-2017
Nieuws

Bij Frans en Marleen uit Lille mochten we een bestaande houthaard met sierschouw vervangen door een gashaard. Het resultaat … geen gezeul meer met hout om het vuur gaande te houden en een meer hedendaagse look in de woonkamer.

Lees meer