Bio-ethanol en elektrische haarden

Alternatieven

Tegelijkertijd met de bestendiging van de gas- en houthaarden is er ook een evolutie merkbaar naar alternatieve oplossingen. Voor de bio-ethanol en elektrische haarden heb je geen schouw, rookkanaal of gasleiding nodig maar wel elektriciteit. Zo kan je bij een bio-ethanol haard toch genieten van echt vuur en ook aan de moderne elektrische haarden werd de laatste jaren danig gesleuteld zodat ze over een zeer levendig vuurbeeld beschikken.

 

Bio-ethanol haarden

Is er in je woning of appartement geen afvoermogelijkheid of ligt er gewoon geen gas en wil je wel genieten van echt vuur? Dan zijn er de bio-ethanolhaarden. Deze sfeerhaarden zijn zeer eenvoudig te plaatsen en volledig elektrisch gestuurd. De brandstof wordt automatisch aangezogen, zodat u niet manueel hoeft bij te vullen, en dit soort haarden geeft geen rook, CO of roet.
Verbruik: Afhankelijk van de grootte van het systeem. Gemiddeld kan je 20 uur branden met 1 reservoir van 10 liter. Dit komt neer op een gemiddelde van 0,5 liter per uur wat overeen komt met € 1,5 per uur.

 

Elektrische haarden

Het grote voordeel aan een elektrische inbouwhaard is dat er geen schoorsteen of rookkanaal nodig is. Aan de technologie van de moderne elektrische haarden werd de laatste jaren hard gesleuteld zodat de hedendaagse elektrische haarden over een zeer levendig vuurbeeldbeschikken. Voor de high-tech elektrische haard van Kalfire, de E-one, heb je bijvoorbeeld enkel een stopcontact nodig. Deze haard kan dus op elke denkbare plek geplaatst worden. Bovendien geniet je met al je zintuigen van een prachtig vlammenbeeld dat volledig aanpasbaar is aan uw wensen. Extra voordelen zijn het lage energieverbruik en deze haard produceert nul emissie.

Verbruik: 110 Watt excl. warmte-element. Met warmte-element verbruik je 2 kw (= 2.000 Watt)
 
Of wat dacht je van het gebruik van waternevel in een haard? Overal waar water en elektriciteit voorhanden zijn kan de E-matrix van Faber geïnstalleerd worden. Deze haard creëert vuur uit water en biedt een ideale en toekomstgerichte oplossing voor wie geen gas- of houthaard kan of mag plaatsen. Het rijke vuurbeeld, dat ontstaat via de verneveling van water, is warmtevrij en heeft geen invloed op hedendaagse klimaatsystemen. Dat alles gecombineerd met een verrassend laag energieverbruik maakt van deze haard een buitengewone ervaring en meerwaarde voor elke ruimte.