Zuinig stoken, is gas dan nog wel interessant?

Wat met gas?

Groen gas gaat een belangrijke rol krijgen in de energietransitie naar groenere alternatieven. De nieuwe types gas zoals koolstofarm en hernieuwbaar gas, in de vorm van biomethaan of waterstof zullen het mogelijk maken om gas een centrale rol te geven in het energiesysteem van de toekomst. Ook de technologie van gashaarden blijft niet achter. Met het ook op moderne en toekomstgerichte woningbouw en de stijgende vraag naar duurzame alternatieven worden haarden ontwikkeld waarbij niet ingeboet hoeft te worden op de pure vuurbeleving en de sfeer van een houtvuur.


Op weg naar een koolstofarme maatschappij met groen gas, biomethaan en waterstof.
Het huidige gasnetwerk als snelweg voor groene energielevering.

 

Ecostand

De hedendaagse gashaarden hebben naast een aantal 'normale' standen ook een ECO-stand waarmee tot 40% minder gas verbruikt kan worden en waarmee u ook op een lagere stand kan genieten van een sfeervol vlammenbeeld.

 

Haarden op laag vermogen

Er zijn ook gashaarden die kunnen branden op laag vermogen, ideaal voor wie in de goed geïsoleerde BEN- of passief woningen toch nog van de gezelligheid van een gashaard wil genieten. Faber ontwikkelde bijvoorbeeld een hybride variant van de MatriX waarin gasvlammen en LED-licht gecombineerd worden tot een ongekend rijk vuurbeeld. De LED-technologie kan een deel van de gasvlammen vervangen waarmee de warmteproductie sterk gereduceerd wordt en je tot 60% op het gasverbruik kan besparen.

 

Gashaarden op waterstof

De gashaarden van Kalfire zijn als een van de eerste klaar voor een toekomst op waterstof. De steeds prominentere rol die waterstof opneemt in de energietransiatie maakt dat Kalfire het gebruik hiervan wilde onderzoeken. Uit onderzoek blijkt dat hun gashaarden, zonder aanpassingen, probleemloos branden op een mix van waterstof en gas want hen toekomstbestendig of H2-ready maakt.